Handblessure valt mee, Ross Bekkering (ex-Donar) terug bij 3x3-basketballers voor wedstrijd tegen Polen op Olympische Spelen: 'Op een schaal van 1 tot 10 was de pijn 9,5'

Ross Bekkering kan maandag meedoen met de Nederlandse 3x3-basketballers tegen Polen bij de Olympische Spelen in Tokio. Bij de langste man uit het team van bondscoach Brian Benjamin schoot in de wedstrijd tegen België zijn linkermiddelvinger uit de kom, maar de vinger is teruggezet en hij is weer aangesloten bij het team.

Ross Bekkering.

Ross Bekkering. Foto: ANP

Bekkering (ex-Donar) schreeuwde het uit van de pijn en hij kon niet meer verder spelen. Oranje verloor met de overgebleven drie man met 18-17. ,,Op een schaal van 1 tot 10 was de pijn 9,5”, zei Benjamin. ,,Maar we zijn opgelucht. Er zijn foto's gemaakt en er is niets gebroken. Het kostte de nodige moeite de vinger terug te zetten, omdat een spier helemaal verkrampt was. Maar hij is terug bij de ploeg en gaat het proberen. Voor de andere jongens is dat heel goed nieuws.”

Zou Bekkering definitief zijn uitgevallen, dan had het team met drie man verder gemoeten in de resterende wedstrijden. Een speler vervangen is tijdens het toernooi niet toegestaan. ,,Dan zal het heel lastig zijn geworden een medaille te halen, want iedereen weet hoe zwaar het is om met drie man te spelen. Maar nu Ross weer erbij is en we gewoon vier man hebben, moet het wel raar lopen als we de top zes niet halen en doorgaan in het toernooi. Ik vind ons een van de betere ploegen”, aldus Benjamin.

Mondjesmaat

Bekkering zal tegen Polen vermoedelijk mondjesmaat worden ingezet. ,,Maar de andere jongens slaakten wel een zucht van verlichting, want ze weten nu dat er een mogelijkheid is af en toe uit te rusten. Al is het maar 30 seconden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu