Handclubs Zuidoost-Drenthe gaan elkaar helpen nu dorpsverenigingen het moeilijk hebben. Negen verenigingen, waaronder Hurry-Up uit Zwartemeer en E & O uit Emmen, ondertekenen een convenant

Negen handbalverenigingen uit Zuidoost-Drenthe gaan samenwerken om clubs, die het moeilijk hebben, in stand te kunnen houden en de sport op een hoger niveau te brengen.

De geboren Groningse Lois Abbingh werd bij E & O tot tophandbalster opgeleid en gooit Nederland hier naar de wereldtitel.

De geboren Groningse Lois Abbingh werd bij E & O tot tophandbalster opgeleid en gooit Nederland hier naar de wereldtitel. Foto Hiroshi Yamamura

Daartoe hebben de voorzitters van de verenigingen, waartoe JD Techniek Hurry-Up uit Zwartemeer en Oosting E & O uit Emmen behoren, het convenant Cluster Handbal Zuidoost-Drenthe ondertekend. Daarin besluiten ze om de onderlinge samenwerking en betrokkenheid te stimuleren, overleg te hebben en elkaar te ondersteunen. De gemeenten Emmen en Coevorden en het Nederlands Handbal Verbond hebben ook hun handtekeningen gezet.