Exclusief interview met Oranje-international Hans Hateboer uit Beerta. Over een lastige periode, zijn WK-droom en FC Groningen. 'Aankoopbeleid FC is niet om over naar huis te schrijven'

Hans Hateboer heeft twee jaar lang geen interviews gegeven, omdat hij vond dat er weinig te vertellen viel, maar vandaag breekt de inmiddels 28-jarige vleugelverdediger uit Beerta de ban. Een gesprek over de lastige periode die hij doormaakte, het leven in Italië, de droom om met Oranje deel te nemen aan het WK in Qatar en zijn kijk op de situatie bij FC Groningen.

Hans Hateboer als speler van Oranje.

Hans Hateboer als speler van Oranje. Foto: Focus Images/Geraint Nicholas

Hans Hateboer was lange tijd niet happig op het geven van interviews. De voetballer die opgroeide in Beerta en bij amateurvereniging THOS kennismaakte met het spelletje waar hij inmiddels al heel wat jaren zijn brood mee verdient, zag er gewoonweg geen aanleiding toe. „Ik ben lange tijd geblesseerd geweest en als er niet gevoetbald wordt, dan valt er wat mij betreft ook weinig te vertellen”, zegt hij daar nu over. Inmiddels is Hateboer alweer geruime tijd hersteld en dus werd het wel weer eens tijd voor een goed gesprek, exclusief met Dagblad van het Noorden .

Lastige periode

Nieuws

Meest gelezen

menu