Hans Nijland pikte eerder spelers als Luis Suárez en Dusan Tadic op. En nu hengelt hij een Gibraltarese prof binnen voor amateurclub HSC uit Sappemeer

,,Een vliegende kraai vangt altijd wat’’, is één van de gevleugelde uitspraken van oud-FC Groningen-directeur Hans Nijland, die tegenwoordig de scepter zwaait bij amateurclub HSC. Waar hij vroeger spelers als Luis Suárez en Dusan Tadic uit het buitenland oppikte, heeft hij als voorzitter van HSC nu ook een internationale transfer te pakken.

Niels Hartman, de buitenlandse verrassing van HSC, baant zich met de bal aan de voet een weg tussen de spelers van Kwiek.

Niels Hartman, de buitenlandse verrassing van HSC, baant zich met de bal aan de voet een weg tussen de spelers van Kwiek. Foto: Duncan Wijting

Kort voor de transferdeadline, op 30 augustus, slingerde Hans Nijland een mysterieus tweetje de wereld in. ‘Dichtbij een internationale transfer. Wat leuk’, tweette hij. Een paar jaar geleden was zo’n bericht niets nieuws. Als directeur van FC Groningen haalde Nijland iedere transferperiode wel een verrassing van buiten onze landsgrenzen. Maar tegenwoordig is Nijland voorzitter van derdeklassser HSC uit Sappemeer. Een club die vaak niet verder ‘scout’ dan Foxhol of Kolham. En nu was er dus een internationale transfer in de maak.

menu