Harkemase Boys hoopt straf KNVB te ontlopen

Harkemase Boys hoopt straf KNVB te ontlopen ANP

De voetbalclub Harkemase Boys hoopt niet gestraft te worden door de KNVB, omdat een supporter zaterdag tijdens de wedstrijd tegen VVOG uit Harderwijk racistische geluiden maakte tegen een donkere speler. De wedstrijd werd daarom niet volledig uitgespeeld.

De voetbalvereniging uit het Friese Harkema liet maandag weten de zaak te betreuren en dat clubs alleen achteraf kunnen reageren op dergelijk kwesties. De vereniging hoopt dat ze niet gestraft wordt door de KNVB, maar juist geholpen om racisme in de toekomst te voorkomen.

Volgens de club werd de boosdoener zaterdag snel tot de orde geroepen door andere supporters. ,,Dit zelfreinigend vermogen is het sterkste wapen in de strijd tegen racisme'', aldus beide clubs in een gezamenlijke verklaring maandag.

Tuchtcommissie

De KNVB liet eerder weten ,,dergelijke kwetsende uitingen'' niet te tolereren. ,,Degenen die hierbij betrokken zijn, moeten worden achterhaald en bestraft. De tuchtcommissie neemt de zaak in onderzoek en zal, indien de betrokkenen lid zijn van de KNVB, hier tegen optreden'' liet de bond weten.

De betrokken VVOG-speler Pernelly Biya heeft inmiddels laten weten aangifte te doen wegens racisme.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu