Tennisster Arianne Hartono uit Meppel zet haar opmars in het profcircuit voort en plaatst zich voor de kwartfinale in Portugal

Tennisster Arianne Hartono plaatste zich voor de kwartfinale van het ITF-proftoernooi in het Portugese Figueira da Foz en zet daarmee haar gestage opmars voort.

Ariane Hartono eerder in actie op het indoortoernooi van het Portugese Lousada

Ariane Hartono eerder in actie op het indoortoernooi van het Portugese Lousada Foto: Eigen foto

De 25-jarige Meppelse staat inmiddels 340ste op de wereldranglijst dankzij goede resultaten in dit kalenderjaar. Haar Amerikaanse tour sloot ze vorige maand af met een kwartfinaleplek in Pelham en ook in het met 25 duizend dollar gedoteerde toernooi in Portugal, op het derde proftennisniveau, presteert Hartono uitstekend.

Strijd om plek in halve finale

In de eerste ronde versloeg ze Akiko Omae, de Japanse nummer 316 van de wereld, met duidelijke cijfers: 6-1, 6-2. Ook in de tweede ronde had Hartono weinig problemen. Met de Indiase Riya Bhatia, toch de mondiale nummer 359, was ze snel klaar (6-2, 6-3).

Zaterdag strijdt Hartono om een plek in de halve finale met de Japanse Eri Hozumi, die verrassend de als eerste geplaatste Turkse Pemra Ozgun versloeg. Hozumi is niet te onderschatten, want zij stond een paar jaar terug nog op plek 144 van de wereldranglijst.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu