Geen enkelfinale in Cherbourg, maar wel de toernooiwinst in het dubbelspel voor tennisster Arianne Hartono uit Meppel: 'Hier had ik voor getekend'

Arianne Hartono (links) met haar partner Sarah Beth Gray na de winst in het dubbeltoernooi van Cherbourg. EIGEN FOTO

Tennisster Arianne Hartono won het dubbeltoernooi van Cherbourg-en-Cotentin.

Met haar Britse partner Sarah Beth Gray won de 25-jarige Meppelse in de finale van het Franse proftoernooi van het Frans-Italiaanse kopper Estelle Cascino/Camilla Rosatello in twee sets: 6-3, 6-2. Binnen een uur was de toernooiwinst binnen en daarmee de elfde dubbelspeltitel in het profcircuit voor Hartono.

Halve finale eindstation

In het enkelspel was de halve finale het eindstation voor Hartono, die vorige week ook al tot de halve finale reikte in Le Neubourg, ook in Frankrijk. De Française Clara Burel, de nummer 80 van de wereld, versperde voor de Meppelse de weg naar de eindstrijd in twee sets: 3-6, 4-6.

Belangrijke punten

Zelf is ze tevreden na twee weken Frankrijk. ,,Tweemaal een halve finale, daar had ik van te voren voor getekend. Het gaat inderdaad lekker. Ik speel momenteel zoveel wedstrijden dat ik op beslissende momenten niet meer de spanning van eerder voel, maar er gewoon sta en probeer het punt te winnen. Dat is een van de factoren waardoor ik de meeste spannende potjes nu weet te winnen.’’

Beste 230 van de wereld

Hartono zal door haar prestaties van de afgelopen week weer een sprongetje voorwaarts maken op de wereldranglijst. Naar verwachting komt ze bij de beste 230 tennissters van de wereld te staan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu