'Hartpatiënte' Braspennincx mag weer fietsen

'Hartpatiënte' Braspennincx mag weer fietsen ANP

Baanwielrenster Shanne Braspennincx kan haar topsportcarrière vervolgen. De 24-jarige Brabantse heeft van haar cardioloog groen licht gekregen om weer volop de baan op te gaan. Braspennincx, vorig jaar winnares van het zilver op het onderdeel keirin bij de WK in Frankrijk, werd in juli getroffen door een hartinfarct.

Braspennincx was met de nationale sprintselectie in de Verenigde Staten toen ze last kreeg van pijn op haar borst. In het ziekenhuis bleek dat haar rechterkransslagader voor 99 procent dicht zat. De baanwielrenster werd meteen gedotterd en er werd een stent geplaatst, die later te klein bleek te zijn waardoor een nieuwe ingreep in Nederland noodzakelijk was.

Sindsdien traint Braspennincx voorzichtig door om haar conditie enigszins op peil te houden. Haar cardioloog heeft nu toestemming gegeven om topsport te blijven bedrijven. ,,Ik ben medisch gezond verklaard en weet nu zeker dat mijn hart intensieve belasting aan kan'', zei Braspennincx dinsdag in de Volkskrant. Onduidelijk is nog of ze in augustus kan meedoen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu