Heel handbalclub Hurry-Up gaat op slot door golf van 15 coronabesmettingen; play-off duel komend weekeinde tegen Volendam is ook afgelast

Hurry-Up, met hier cirkelspeler Dragan Vrgoc (midden), is hard geraakt door het coronavirus. Foto Boudewijn Benting

Handbalvereniging JD Techiek uit Zwartemeer is nog harder geraakt door het coronavirus. Er zijn maar liefst 15 spelers besmet, onderwie 10 van het eerste team.

Dat blijkt uit de testresultaten die nu zijn binnengekomen. Eerder was al bekend dat er twee spelers positief op corona waren getest. Daar komen er nu dus 13 bij. Behalve tien eerste-teamspelers gaat het verder om vijf anderen verdeeld over het tweede team en de A-jeugd.

Besmettingsgolf

Door de besmettingsgolf zijn alle wedstrijden, trainingen in sporthal de Eendracht en andere activiteiten van de club afgelast tot en met het volgende weekeinde. Dat beteken dat Hurry-Up ook de uitwedstrijd uit tegen Volendam in het kader van de play-offs om de Nederlandse titel niet kan spelen. Eerder zag het Drentse team al door de coronabesmettng de duels uit tegen Bevo en thuis tegen Aalsmeer, dat voor afgelopen zaterdag op de agenda stond, worden afgelast.

Club op slot

Volgens het Hurry-Up-bestuur ‘slaat het coronavirus om zich heen binnen de vereniging’. Daarom ‘ziet het bestuur zich in overleg met de GGD genoodzaakt om alle activiteiten van de club tot en met volgend weekend af te gelasten’.

,,We hebben de hele club op slot’’, stelt secretaris Robert Peters. ,,De GGD adviseert dringend om tien dagen dicht te blijven. In de loop van de week bekijken we of de situatie is verbeterd en of de activiteiten na volgend weekend weer opgestart kunnen worden.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu