Heerenveen stemt niet voor promotie of degradatie

Heerenveen stemt niet voor promotie of degradatie ANP

SC Heerenveen ziet af van de mogelijkheid te stemmen of er ploegen moeten degraderen uit of promoveren naar de eredivisie.

"De KNVB heeft kenbaar gemaakt het belangrijk te vinden om de mening van de clubs te horen om tot een democratisch besluit te komen", zegt algemeen directeur Cees Roozemond. "Het is echter niet aan ons te beslissen over het lot van een 'collegaclub.' Dat is niet onze rol. Wij hebben daarom niet gestemd. Wij vinden dat de bal bij de KNVB ligt wanneer het gaat over het afronden van het seizoen 2019/2020."

De KNVB heeft alle profclubs vrijdag een aantal scenario's voorgelegd voor de beëindiging van het seizoen, nu er tot 1 september vanwege het coronavirus niet gevoetbald mag worden.

Europees voetbal

Clubs mogen tot 16.30 uur laten weten welke ploegen volgend seizoen Europees voetbal moeten spelen. En of er clubs moeten degraderen of promoveren. Het bestuur betaald voetbal van de KNVB, bestaande uit algemeen directeur Eric Gudde en commercieel directeur Jean Paul Decossaux, beslist uiteindelijk hoe de eredivisie en eerste divisie worden afgesloten.

De stem van sc Heerenveen lag enigszins gevoelig in Friesland omdat aartsrivaal SC Cambuur als koploper van de eerste divisie kans maakt op promotie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu