Heerenveen veert op tegen Willem II

Heerenveen veert op tegen Willem II ANP

Een bedroevend slechte eerste helft heeft sc Heerenveen zaterdag niet opgebroken. In eigen huis boog het team van trainer Foppe de Haan een achterstand om tegen Willem II en won het met 3-1.

Het zogeheten Foppe-effect, een tijd lang duidelijk aanwezig bij de Friezen, leek in de eerste helft op bij Heerenveen. Na de zware nederlaag vorige week bij PEC Zwolle (5-2) leek ook Willem II met flink verschil te gaan winnen van de Friese ploeg, die kans na kans weggaf en blij mocht zijn dat het bij rust slechts 1-0 stond. Die treffer kwam op naam van Nick van der Velden, die een strafschop versierde en verzilverde. De aanvaller liet zich makkelijk vallen toen Stefano Marzo hem in de rug liep en dook de zestien in. Keeper Erwin Mulder kon net niet redden.

De Haan gooide zijn elftal in de rust om. Kenny Otigba en Morten Thorsby moesten het gewijzigde team op sleeptouw nemen en dat werkte. Heerenveen viel aan, overrompelde de verbaasde bezoekers en joeg op de gelijkmaker. Die liet nog lang op zich wachten, maar toen vleugelspits Arber Zeneli eenmaal de 1-1 in de verre hoek had geschoten, waren de remmen los bij de Friezen.

Hoekschop

Invaller Otigba bewees zijn waarde door een hoekschop binnen te koppen. Niet lang daarna zorgde Sam Larsson voor het hoogtepunt van de avond met een prachtige vrije trap, die vanaf twintig meter afstand in de rechterhoek van het doel vloog. Mulder moest nog één keer ingrijpen op een vrije trap van Erik Falkenburg en de daaropvolgende corner.

Heerenveen voorkwam door de overwinning dat Willem II op de ranglijst passeerde. De Tilburgers blijven steken op achttien punten uit negentien duels. Heerenveen heeft er 23 en kruipt weer omhoog.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu