Heerenveen verslaat Willem II in openingsduel eredivisie

Heerenveen verslaat Willem II in openingsduel eredivisie ANP

Sc Heerenveen heeft het nieuwe seizoen in de eredivisie geopend met een zege op Willem II (2-0). Lucas Woudenberg en Pawel Bochniewicz maakten de eerste doelpunten van het nieuwe voetbaljaar.

Woudenberg trof in de 22e minuut doel, na een goede combinatie met Arjen van der Heide. Bochniewicz scoorde in de 75e minuut op aangeven van Joey Veerman.

De zege van Heerenveen zorgde voor blijdschap bij de 4000 toeschouwers in het Abe Lenstra-stadion. Niet alle fans zagen het duel met de nummer 5 van het afgebroken seizoen in de eredivisie met veel vertrouwen tegemoet. Heerenveen verloor namelijk alle oefenduels in de voorbereiding. Een vriendschappelijke wedstrijd tegen De Graafschap, uitkomend in de eerste divisie, ging zelfs met 5-1 verloren.

Heerenveen had het betere van het spel en kreeg ook de beste kansen. Spits Henk Veerman en Bochniewicz waren in de openingsfase van de tweede helft dicht bij de 2-0. Van der Heide miste in de slotfase een grote mogelijkheid op 3-0. Vangelis Pavlidis dacht gelijk te maken voor Willem II, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat hij buitenspel stond.

Mike Trésor Ndayishimiye speelde de hele wedstrijd voor Willem II. De middenvelder staat in de belangstelling van meerdere clubs. Trainer Adrie Koster houdt er rekening mee dat hij nog voor oktober, als de transfermarkt sluit, vertrekt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu