Heerenveen wint derby bij SC Cambuur

Heerenveen wint derby bij SC Cambuur ANP

SC Cambuur is na vier wedstrijden in 2016 nog altijd puntloos na de winterstop. De ploeg van trainer Henk de Jong verloor zondag in eigen huis ook de Friese derby tegen sc Heerenveen. Arber Zeneli maakte vlak na rust het enige doelpunt: 0-1. Cambuur blijft daardoor steken op de voorlaatste plaats met dertien punten, twee meer dan De Graafschap. Heerenveen staat elfde met 29 punten.

Beide ploegen waren in een uitverkocht Cambuur-stadion redelijk aan elkaar gewaagd, al kreeg Heerenveen de betere kansen. Na vijf minuten stonden plotseling drie Friezen helemaal vrij voor de Leeuwarder keeper, maar Zeneli was te verbaasd om de kans te verzilveren. Kort daarna was ook Sam Larsson met een schot dicht bij een doelpunt.

De thuisploeg kwam er bij vlagen uit, onder meer via de debuterende Rai Vloet die halverwege de eerste helft alleen voor doelman Erwin Mulder kwam te staan, maar te gehaast hoog over schoot. Vloet werd deze week op huurbasis overgenomen van PSV en moet in Leeuwarden de naar Willem II vertrokken topscorer Bartholomew Ogbeche doen vergeten.

Zeneli

De tweede helft was pas twee minuten onderweg toen Zeneli zich fraai vrijspeelde en in de lange hoek de openingstreffer binnenschoot namens de bezoekers. Bijna stond het vlak daarna ook direct 0-2, maar Nienhuis kon de bal uit een scrimmage nog net uit het doel tikken. Henk Veerman was met een schot voorlangs en een intikker die gered werd door Nienhuis dichtbij een beslissing.

Aan de andere kant werd ook Cambuur soms nog gevaarlijk, met onder meer een vrije trap van Jack Byrne die gekeerd werd door Mulder. Een reflex van de doelman zorgde er daarna ook voor dat de kopbal van Marvin Peersman geen 1-1 betekende. Tegenvaller voor Heerenveen was het geblesseerd afhaken van verdediger Caner Cavlan in de slotfase.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu