Heitinga stopt met voetbal en wordt trainer

Heitinga stopt met voetbal en wordt trainer ANP

Oud-international John Heitinga stopt per direct met voetballen. De speler van Ajax (32) gaat naar verwachting op korte termijn als trainer aan de slag voor zowel de jeugd, Jong Ajax alsook de A-selectie. Dat meldt Ajax op haar website.

Heitinga doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax. De verdediger, die soms ook op het middenveld stond, maakte zijn debuut voor de Amsterdammers op 26 augustus 2001, in de wedstrijd Feyenoord-Ajax (1-2). Hij kwam jarenlang uit voor de club, waarna hij in 2008 overstapte naar Atlético Madrid. Na verschillende andere buitenlandse avonturen (hij kwam achtereenvolgens uit voor Everton, Fullham en Hertha BSC) keerde hij afgelopen zomer terug bij Ajax. Dit seizoen kwam hij drie keer in actie in een officiële wedstrijd en scoorde daarin eenmaal.

Op de site van Ajax gaat hij in op zijn besluit om zijn carrière subiet te beëindigen. ,,Mijn ultieme wens was terugkeren in Amsterdam en aan het einde van het seizoen als speler voor de derde keer de kampioensschaal aan de Ajax-fans te kunnen tonen. Toch realiseerde ik me in december, dat het moment om een punt achter mijn actieve loopbaan te zetten steeds dichterbij kwam. Het afscheid is iets eerder dan gepland. Maar ik blijf Ajacied en ik kijk uit naar deze nieuwe periode in mijn leven.”

In totaal speelde hij -in de twee periodes bij elkaar- 218 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 25 keer scoorde. Met de club werd hij tweemaal landskampioen (2002, 2004), won hij drie maal de KNVB Beker (2002, 2006 en 2007) en vier keer de Johan Cruijff Schaal (2002, 2005, 2006, 2007). Daarnaast kwam hij 87 keer uit voor Oranje.

Nieuws

Meest gelezen

menu