Hekman wint op Weissensee

Hekman wint op Weissensee ANP

Marahthonschaatser Gary Hekman heeft zaterdag de Aart Koopmans Memorial gewonnen op het natuurijs van de Weissensee in Oostenrijk. De 'Beer uit Gramsbergen' won de wedstrijd over 100 kilometer in de eindsprint van een grote groep. De Italiaan Fabio Francolini gleed als tweede over de meet, Crispijn Ariëns werd derde.

Hekman nam door de zege de leiding in het grandprix-klassement na twee van de vier wedstrijden. Hij eindige woensdag als derde in de eerste grandprix, de Alternatieve Elfstedentocht. De andere twee wedstrijden zijn in februari op het Zweedse Falunmeer.

Hekman bezeerde in de Alternatieve Elfstedentocht zijn elleboog. ,,Een bezoekje aan het ziekenhuis gaf mij de uitslag dat er veel vocht in zit maar het is gelukkig niet gebroken. 's Avonds een boel bier drinken en dan ben je er weer'', zei hij op de website van de organisatie. ,,Ik dacht in de eindsprint: niet meer kijken, naar die boog, juichen en dan naar huis.''

Bij de vrouwen zegevierde Lisa van der Geest, die Aggie Walsma in de laatste ronde van zich afschudde. Ineke Dedden won de sprint om de derde plek.

Nieuws

Meest gelezen

menu