Helaas geen Indoor Zuidbroek, maar de paarden springen wel in Exloo

In de imposante hallen achter het Van der Valk motel in Zuidbroek is het nu doodstil. Er is geen paard laat staan een mens te bekennen. In het Hippisch Centrum Exloo echter daveren de paardenhoeven. Voor lege tribunes springen zij hun parcoursen.

Aaldert de Vrieze (links) – voorzitter van het Noord Nederlandse Internationale concours – en Lieuwe Koopmans, eigenaar van het Hippisch Centrum Exloo, waar dit weekend het concours plaatsvindt.

Aaldert de Vrieze (links) – voorzitter van het Noord Nederlandse Internationale concours – en Lieuwe Koopmans, eigenaar van het Hippisch Centrum Exloo, waar dit weekend het concours plaatsvindt. Foto: Persburo Melissen

In het pré-coronatijdperk barstten in deze tijd van het jaar de hallen in Zuidbroek meerdere malen uit hun voegen en volgde het talrijke publiek de verrichtingen van de paarden. „Wij zijn in de eerste plaats een publieksevenement en daarna komen pas de paarden. Dat is noodzakelijk, want wij werken met een begroting van bijna een half miljoen euro. Daarvan hebben we ruim een derde nodig om een paard in deze accommodatie te kunnen laten springen. Zand voor de bodem, licht, tribunes, stallen, alles, maar dan ook echt alles moet worden gehuurd en worden aangevoerd”, vertelt Aaldert de Vrieze, voorzitter van het Noord Nederlandse internationale concours (IICH).

Geen publiek en regionale sponsoren nodig

Nieuws

menu