Hendriks: competities topsport vóór 1 september opstarten

Hendriks: competities topsport vóór 1 september opstarten ANP

Voor de topsporters in Nederland moet het mogelijk zijn om vóór 1 september de competities en wedstrijden weer op te starten. Dat zei technisch directeur Maurits Hendriks van sportkoepel NOC*NSF in Studio Sport. "Ik wil absoluut daarover het gesprek met de overheid aangaan."

Vooralsnog is het in coronatijd voor de ongeveer 1000 profvoetballers en 1000 profs in andere takken van sport alleen toegestaan te trainen. Volgens de regels van de overheid mogen pas vanaf 1 september de competities weer beginnen, vooral nu uit onderzoek is gebleken dat bij contactsporten het risico op overdragen van het virus vrij klein is. "Veel kleiner dan we in eerste instantie aannamen", zegt Hendriks.

Hij noemt nog twee argumenten die een eerdere opstart van de topsport rechtvaardigen. "Het gaat om een klein aantal Nederlanders, dus het risico voor de rest van het land is zeer beperkt. Bovendien beschikt de topsport over de luxe van fulltime medisch begeleiding, er is altijd een medische staf die kan meekijken."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu