Heracles pakt PEC Zwolle in

Heracles pakt PEC Zwolle in ANP

Heracles Almelo heeft zich zaterdag op de derde plaats in de eredivisie genesteld. Na twee doelpuntloze remises, tegen Ajax en Willem II, pakte de ploeg van trainer John Stegeman tegen PEC Zwolle de winst: 2-0. Iliass Bel Hassani en invaller Jaroslav Navratil maakten in de tweede helft het verschil voor de Almeloërs, die Feyenoord van de derde plek verdrongen.

Heracles en PEC Zwolle trakteerden hun supporters dit seizoen al regelmatig op spectaculaire wedstrijden met flitsende aanvallen en mooie doelpunten. In hun onderlinge confrontatie op het kunstgras in Almelo viel echter weinig te genieten voor de toeschouwers in het vernieuwde Polman-stadion. Het rommelige duel tussen de twee subtoppers kende weinig hoogtepunten.

De thuisploeg kwam kort na rust een tikkeltje fortuinlijk aan de leiding. Middenvelder Rick Dekker van Zwolle dacht op de rand van zijn eigen strafschopgebied een pass van Brahim Darri te onderscheppen, maar verslikte zich in Bel Hassani. De middenvelder strafte dat foutje genadeloos af en schoot Heracles op voorsprong: 1-0.

Geblesseerd

Veel konden de bezoekers uit Zwolle daar niet tegenover stellen. Trainer Ron Jans zag zijn aanvoerder Bram van Polen al vroeg in de wedstrijd geblesseerd uitvallen, na een ongelukkige botsing met doelman Mickey van der Hart. Jans bracht met Sheraldo Becker een vleugelspits in voor de back, maar ook met vier aanvallers op het veld wist PEC Zwolle weinig kansen af te dwingen. Becker schoot een keer in de handen van doelman Bram Castro en Thomas Lam kopte de bal uit een hoekschop net over, daar bleef het wel bij.

Met een voorsprong op zak kon Heracles in de tweede helft rustig achterover leunen. Twee invallers beslisten de wedstrijd tien minuten voor tijd. Het gevoelige steekpassje was van Gonzalo Garcia, Navratil rondde af: 2-0.

Nieuws

Meest gelezen

menu