Herstart Serie A blijft onzeker

Herstart Serie A blijft onzeker ANP

De voortzetting van de Italiaanse voetbalcompetitie blijft hoogst onzeker. De Italiaanse voetbalbond FIGC maakte bekend dat de voetbalpauze vanwege de coronacrisis nog zeker tot 14 juni duurt. De clubs uit de Serie A hadden eerder bij de Italiaanse regering voorgesteld het seizoen op 13 juni te hervatten. Maar de onderhandelingen over onder meer de te hanteren gezondheidsregels bij groepstrainingen vorderen niet.

"In de hoop op meer en positieve beslissingen van de autoriteiten" heeft de FIGC de competitiestop verlengd, luidde het in een verklaring. Er moeten nog twaalf speeldagen worden afgewerkt. De competitie werd op 9 maart stilgelegd waarna het land in een lockdown ging die deze weken pas enigszins wordt versoepeld.

De voetbalclubs zijn weer begonnen met individuele trainingen en hadden gehoopt deze week in groepen te kunnen trainen. Maar sportminister Vincenzo Spadafora hield dat op advies van wetenschappers tegen. In Duitsland werd afgelopen weekend wel weer voor het eerst gevoetbald. Ook Engeland en Spanje lijken op weg naar een herstart van het seizoen.

Nieuws

Meest gelezen

menu