Herstel Nummerdor/Varenhorst na verlies

Herstel Nummerdor/Varenhorst na verlies ANP

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben hun tweede poulewedstrijd in het Grand Slamtoernooi van Rio de Janeiro verloren. De Braziliaanse veteranen Emanuel Rego en Ricardo Santos waren het Nederlandse beachvolleybalduo donderdag net de baas: 21-19 22-20. De partij op de Copacabana duurde bijna drie kwartier.

De nummers twee van het WK in Den Haag herstelde zich wel van deze tegenvaller en bereikten later op de dag de knock-outfase ten koste van de nog ongeslagen Polen Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel. Ze sloegen na ruim een uur in de enerverende tiebreak toe: 2-1 (16-21 21-19 20-18).

Nummerdor, inmiddels 39, volleybalde nog in de zaal toen Emanuel (volgende maand wordt hij 43) al een legende was op het strand. Die werd in 1999 voor het eerst wereldkampioen en veroverde met Ricardo (41) in Athene 2004 de olympische titel. Voor Emanuel is dit evenement in Rio zijn afscheid omdat hij door de grote Braziliaanse concurrentie geen kans maakt op nog een deelname aan de Olympische Spelen. Hij maakte ze tot dusver allemaal mee sinds 1996.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen opnieuw, nu van de Brazilianen Álvaro Filho en Vitor Felipe: 21-19 23-21. Ze waren daarmee al zeker van een vervolg maar lieten zich de kans op groepswinst en dus een plek in de tweede ronde, niet ontnemen door de hoog aangeschreven Spanjaarden Pablo Herrera en Adrián Gavira. Ook hun tegenstand bleef beperkt tot twee sets: 21-16 21-17.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu