Herstelde Ronaldo gaat in Zweden voor 100e treffer

Herstelde Ronaldo gaat in Zweden voor 100e treffer ANP

Een infectie aan een voet hield Cristiano Ronaldo afgelopen week aan de kant, maar de Portugese vedette hoopt dinsdag tegen Zweden wel zijn honderdste doelpunt voor de nationale ploeg te kunnen maken. De 35-jarige aanvaller staat op 99 treffers in 164 interlands. "Blij om terug te zijn", schreef Ronaldo op Instagram bij foto's van hem op het trainingsveld.

De aanvaller van Juventus kreeg vorige week last van een infectie. "Zijn voet werd erg rood", zei bondscoach Fernando Santos. "We beseften dat het om een infectie ging, die met antibiotica moest worden bestreden." Vanaf de tribune in Porto zag Ronaldo zaterdag hoe zijn teamgenoten de tweede editie van de Nations League begonnen met een overtuigende zege op Kroatië (4-1). Portugal won vorig jaar de eerste editie, door Oranje in de finale te verslaan.

De topscorer aller tijden en recordinternational van Portugal hoopt dinsdag in Stockholm wel in actie te komen. Ronaldo is op jacht naar Ali Daei, de meest trefzekere international ooit bij de mannen. De Iraniër maakte 109 doelpunten voor zijn land. Ronaldo staat tweede op de 'eeuwige' topscorerslijst.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu