Hertha-trio pas zaterdag weer bij Jong Oranje

Hertha-trio pas zaterdag weer bij Jong Oranje ANP

Javairo Dilrosun, Deyovaisio Zeefuik en Daishawn Redan melden zich pas zaterdag weer bij Jong Oranje. Het drietal van Hertha BSC mist daardoor de interland van vrijdag tegen de jeugd van Wit-Rusland, zo laat de Berlijnse club weten.

Hertha voelt er weinig voor zijn spelers af te laten reizen naar Wit-Rusland, in verband met beperkende maatregelen rond het coronavirus. De regels in Duitsland verschillen per deelstaat en zijn ook niet overal gelijk als die in Nederland.

Trainer Bruno Labbadia van de Bundesligaclub kan de Nederlanders nu zaterdag opstellen in het oefenduel met Hamburger SV. Na de wedstrijd worden Dilrosun, Zeefuik en Daishawn Redan weer naar het trainingskamp gereden van Jong Oranje, dat dinsdag in Almere tegen Noorwegen speelt.

Dispensatie

Als de spelers mee waren gegaan naar Wit-Rusland hadden ze volgens Hertha daarna vijf dagen in quarantaine gemoeten. In Nederland hebben de voetballers van het ministerie van VWS hiervoor dispensatie gekregen.

Normaal gesproken zijn clubs verplicht hun spelers af te staan aan de nationale ploegen. Vanwege de huidige problematiek met het coronavirus heeft de wereldvoetbalbond FIFA onlangs in samenspraak met de Europese federatie UEFA besloten dat de clubs hun spelers thuis mogen houden als ze anders minimaal vijf dagen in quarantaine zouden moeten gaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu