Hervatting Bundesliga weer uitgesteld

Hervatting Bundesliga weer uitgesteld ANP

De hervatting van de Bundeliga en tweede Bundesliga is tot nader order uitgesteld. Dat is besloten tijdens een vergadering van de Duitse voetballiga (DFL).

"Het is niet aan ons om een datum te noemen" zei directeur Christian Seifert van de DFL. "Dat moet de politiek doen." Seifert had ook goed nieuws voor alle clubs uit de twee hoogste voetbalklassen. De televisiegelden voor de rest van het seizoen worden binnenkort uitbetaald.

De Bundesliga en tweede Bundesliga liggen sinds 11 maart stil, na de uitbraak van het coronavirus. Aanvankelijk werd er afgesproken niet eerder dan 30 april weer te gaan voetballen. Maar de Duitse voetballiga wil nu van de politiek een datum horen.

Geen gezondheidsriciso's

De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn vertelde woensdag al dat hij er niet op tegen als het Duitse profvoetbal binnenkort wordt hervat. De wedstrijden moeten wel in lege stadions worden gespeeld en de spelers mogen geen gezondheidsrisico's lopen. "Als dit kan worden bereikt met een geminimaliseerd of bijna uitgesloten infectierisico, dan kan het zeker", aldus Spahn.

Maandag lieten de Duitse deelstaten al weten mee te willen werken aan een herstart van het voetbalseizoen.

Nieuws

Meest gelezen

menu