Het EK handbal vrouwen wordt vanwege corona niet in Noorwegen gespeeld, mogelijk wordt nu het hele toernooi in Denemarken afgewerkt

De Nederlandse handbalvrouwen moeten vanwege corona hun wedstrijden waarschijnlijk in Denemarken gaan spelen. Foto AFP

De Noorse Handbalbond heeft laten weten het EK handbal, waarvoor het Nederlandse vrouwenteam zich geplaatst heeft, niet langer te kunnen houden vanwege de corona-epidemie.

De strenge corona-regels van de Noorse autoriteiten laten niet toe om het EK in Noorwegen te laten doorgaan. De internationale bond EHF gaat met de Deense bond de mogelijkheden te bekijken om het toernooi volledig op Deense bodem te laten plaastsvinden. Het EK zou al gedeeltelijk in Denemarken gespeeld worden.

Noorderlingen Abbingh en Freriks

Aanvullende informatie daarover wordt uiterlijk dinsdag verstrekt door de EHF. De Nederlandse vrouwen, met in de gelederen de noorderlingen Lois Abbingh en Merel Freriks, zouden alle wedstrijden eigenlijk in Noorwegen spelen. Trondheim was de plek waar regerend wereldkampioen Oranje vanaf 4 december de poulewedstrijden zou afwerken.

Groep C

Het Nederlands damesteam is bij het EK ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië. De vrouwen nemen het op 4 december in de eerste wedstrijd op tegen Servië. Daarna volgen de duels tegen Kroatië en Hongarije.

Trondheim

De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Hierin spelen de teams uit de groepen A/B en C/D drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend, dat eveneens in Trondheim zou worden gespeeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu