Dit zijn de scenario's voor FC Emmen en FC Groningen om het vege lijf in de eredivisie te redden. Winst in de Hondsrugderby is nog maar het begin

Nog nooit stond er zoveel druk op de Hondsrugderby als tijdens de editie van komend weekend, maar ook bij winst zijn FC Emmen en FC Groningen er nog lang niet. De harde cijfers. Zo ziet de uitdaging voor beide noordelijke clubs eruit om het vege lijf in de eredivisie te redden.

Beeld van het eredivisieduel tussen FC Emmen en FC Groningen in oktober vorig jaar. Zijn beide clubs ook volgend seizoen nog op het hoogste niveau van Nederland actief?

Beeld van het eredivisieduel tussen FC Emmen en FC Groningen in oktober vorig jaar. Zijn beide clubs ook volgend seizoen nog op het hoogste niveau van Nederland actief? Foto: ANP/Cor Lasker

FC Groningen en FC Emmen zetten zich schrap voor de achtste editie van de Hondsrugderby in de eredivisie. Sinds de promotie van de Drenten in 2018 stond er nog nooit zoveel druk op de noordelijke broedertwist als bij de aflevering van komend weekend.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's