Johan Derksen verraste in 2002 vriend en vijand met directeurschap bij BV Veendam, maar na drie dagen was hij alweer boos vertrokken: 'Ik heb genoeg van deze poppenkast'

Het nieuws veroorzaakte veel gefronste wenkbrauwen in de Nederlandse voetbalwereld en zorgde kort daarna waarschijnlijk ook voor heel wat opluchting. Twintig jaar geleden werd bekend dat Johan Derksen het hoofdredacteurschap van Voetbal International zou verruilen voor het directeurschap bij BV Veendam. Het werd een dienstverband van slechts drie dagen.

Foto:

Foto: ANP

,,Ach, als je drie keer op het stadhuis je ja-woord hebt gegeven, moet je ook niet bang zijn om voor Veendam te tekenen.” Die woorden sprak Johan Derksen op 19 april 2002 tijdens zijn presentatie als nieuwe directeur van eerstedivisionist BV Veendam. De zo gevreesde hoofdredacteur van Voetbal International was na 25 jaar toe aan iets anders. Toen hij in zijn eigen blad een vacature voor de functie bij BV Veendam zag staan, begon het te kriebelen bij Derksen. Hij besloot te solliciteren.

Dit tot grote verbazing van Henk Nienhuis, die een paar weken eerder zijn afscheid als directeur van BV Veendam had aangekondigd. Het bestuur van de eerstedivisionist ging in gesprek met Derksen, maar die had allesbehalve trek om te gaan onderhandelen. ,,Ik heb direct gezegd: daar kom ik niet voor. Dit zijn mijn voorwaarden. Gaan jullie daarop in, prima. Zijn jullie het er niet mee eens, even goede vrienden, maar dan begin ik er niet aan”, vertelde Derksen twintig jaar geleden aan het Dagblad van het Noorden .

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's