Het is nog zeer de vraag wanneer de BeNe-League handbal van start gaat

Het is afwachten wanneer we Dragan Vrgoc (links) weer voor Hurry-Up in de BeNe-League in actie kunnen zien, zoals hier tegen Callant Tongeren. Foto: Boudewijn Benting

De kans is klein dat de BeNe-League handbal in het weekeinde van 10 en 11 oktober kan beginnen.

Dat is de overtuiging van secretaris Robert Peters van het bestuur van JD Techniek Hurry-Up uit Zwartemeer. Bij deze club zijn inmiddels vijftien spelers besmet met het coronavirus. Volgens Peters geven met name uitlatingen van Belgische clubs weinig hoop dat de grensoverschrijdende competitie volgens planning van start kan gaan. Intussen telt ook Volendam coronabesmettingen in de spelersgroep.

Vandaag beslissing over start competitie

De raad van toezicht van de BeNe-League, waar zes Belgische en vijf Nederlandse handbalclubs aan deelnemen, komt vandaag met een beslissing over de start van de competitie. Deze werd vanwege de coronabesmettingen eerder al van begin september naar oktober verplaatst.

Voorzitter Bruno Willems van het Belgische Initia Hasselt pleitte voor verder uitstel. ,,Het wordt alleen maar erger. Gebieden worden donkerrood. Je moet echt niet in oktober met de BeNe-League beginnen. No way dat dat kan. Bij Hurry-Up zijn er meerdere wedstrijden (in de play-offs om de Nederlandse titel, red.) door corona afgelast. Je krijgt nooit een competitie in de BeNe-League die gelijk loopt en waarin iedereen hetzelfde aantal duels heeft gespeeld. Ik ben er heel negatief over om straks te beginnen’’, zei Willems. In het dagelijks leven is hij als orthopedisch chirurg werkzaam in het ziekenhuis.

Uitstel komt niet slecht uit

Hurry-Up zou in principe zoals gepland met de BeNe-League willen beginnen, maar hernieuwd uitstel zou niet slecht uitkomen. De club zit minstens tot woensdag 7 oktober op slot, waardoor er geen wedstrijden worden gespeeld en door geen enkel team gespeeld kan worden. De club uit Zwartemeer is getroffen door een golf aan coronabesmettingen, waardoor tien spelers van het eerste team en vijf van het tweede en de A-jeugd in quarantaine zitten.

Door corona zagen de Drenten hun play-offwedstrijden tegen Bevo, Aalsmeer en komende zaterdag Volendam al worden afgelast. Dinsdag 6 oktober staat in Panningen het inhaalduel van Hurry-Up uit tegen Bevo op het programma, maar het is afwachten of dat wel doorgaat.

Besmette speler

Ook het eerste team van Volendam telt inmiddels een besmette speler. Volgens de GGD moet alleen hij in quarantaine, omdat hij eerder al een week niet had getraind en in die periode geen contact heeft gehad met zijn ploeggenoten. Ook Bevo, dat Volendam onlangs in de play-offs trof, is van de besmetting op de hoogte gesteld. Ook een speler van het tweede heeft corona. De selectie van Volendam traint in ieder geval tot en met donderdag 8 oktober niet meer en mijdt de vereniging.

Als wedstrijden een periode zonder publiek moeten worden gespeeld, zal dat de clubs hard raken. ,,Dat wordt een gigantische strop. Het is financieel knap waardeloos’’, zegt Hurry-Up-secretaris Robert Peters.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu