FC Emmen wint in Limburg van Roda JC. De mannen van Dick Lukkien verstevigen hun plek in de subtop

Jari Vlak in de wedstrijd tegen Roda JC op 23 oktober. Emmen pakt de winst: 1-2. Foto: Dijks Fotografie

FC Emmen mocht niet mopperen in het Parkstad Limburg stadion. De ploeg van trainer Dick Lukkien won met 2-1 tegen Roda JC en vestigde zich daarmee steviger in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie.

Emmen begon voortvarend. Jari Vlak reageerde alert bij een scrimmage en drukte de bal voor 0-1 over de doellijn. Lang duurde de vreugde niet, drie minuten later was het 1-1 door een treffer van Dylan Vente.

Puike reddingen

De spits van Roda was in de 35ste minuut de schlemiel toen hij de bal in eigen doel kopte. FC Emmen koesterde die voorsprong en had daarbij het nodige geluk. Daarbij stak doelman Michael Brouwer met een paar puike reddingen in een goede vorm.

Roda drong aan, kreeg kansen, maar FC Emmen liet het niet meer aanbranden en sleepte de zege over de eindstreep. Trainer Dick Lukkien was tevreden. „Het geluk lag aan onze kant, maar aan de andere kant waren we taai genoeg om de voorsprong niet uit handen te geven.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu