Hiddink gaat de nationale voetbalploeg van Curaçao coachen

Hiddink gaat de nationale voetbalploeg van Curaçao coachen ANP

Guus Hiddink gaat aan de slag als bondscoach en technisch directeur van de nationale voetbalploeg van Curaçao. De 73-jarige oefenmeester heeft Hedwiges Maduro als zijn adviseur gekozen.

"Het ligt misschien niet voor de hand, maar het was moeilijk om nee te zeggen" vertelde Hiddink voor de camera van FOX Sports. "Curaçao heeft de laatste jaren goede stappen gemaakt en ik wil de spelers en staf graag helpen nog een treetje hoger te komen op de internationale ladder."

Hiddink tekent een contract tot en met het WK van 2022 in Qatar. Hiddink nam vorig jaar afscheid als coach van het olympisch elftal van China. Hij was eerder bondscoach van Nederland, Turkije, Rusland, Australië en Zuid-Korea.

Hiddink gaat op zoek naar een zo'n sterk mogelijke ploeg. Voetballers uit de eredivisie met ouders uit Curaçao kunnen ook een uitnodiging verwachten. Quinten en Jurriën Timber en Sontje Hansen van Ajax kunnen een belletje verwachten, net als Tahith Chong, die door Manchester United aan Werder Bremen is verhuurd. "Ik wil erachter komen wie beschikbaar zijn", zei Hiddink. "Het is natuurlijk altijd mooi in in een nationale ploeg te voetballen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu