Hiddink waakt voor euforie bij Chelsea

Hiddink waakt voor euforie bij Chelsea ANP

Chelsea behaalde zondag bij Crystal Palace de grootste competitiezege in bijna een jaar (0-3). Interim-coach Guus Hiddink waakte na afloop van zijn eerste zege in zijn tweede termijn in Londen voor al te veel optimisme bij de titelhouder, die naar de veertiende plaats klom in de Premier League.

,,De ploeg had deze overwinning heel hard nodig. We hebben overtuigend gespeeld, maar laten we niet meteen uit ons bol gaan. We hebben nog een lange weg te gaan'', zei de ex-bondscoach van Oranje, die bij Chelsea met twee remises begon.

Volgens de tijdelijke opvolger van de ontslagen José Mourinho beschikt zijn selectie over meer dan voldoende kwaliteit. ,,Soms hebben kampioenen echter de neiging om wat zelfgenoegzaam te worden. Het is dan moeilijk om daarna weer op het vereiste niveau te komen. Rekenkundig gezien kunnen we dit seizoen nog steeds de Champions League halen. Maar de Engelse competitie is heel sterk. Als we zo blijven spelen als in deze wedstrijd tegen Crystal Palace, ben ik een gelukkig man.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu