'Hij was knap lastig', die sportquiz van DvhN

Ard Schenk en Cees Verkerk, die in 1972 met Jan Bols en Eddy Verheyen deel uitmaakten van het eerste commerciële schaatsproject, de Speed Skating League (vraag 48). Foto: DVHN/Archief

De sportquiz van afgelopen zaterdag bleek wederom voor menigeen een flinke hersenkraker. Geen van de inzenders was foutloos.

„We hebben er plezier aan gehad, maar hij was knap pittig”, mailden Wilhelm en Esmee van Dijk, lezers uit Bedum. Het duo behoort niet tot de winnaars van het door Robert Visscher geschreven sportboek Cupkoorts. De Bekerwinst van FC Groningen , maar krijgt hierbij toch een eervolle vermelding.

Dat deze editie van de sportquiz moeilijk was, bleek uit het aantal inzendingen. Dat was beduidend minder dan de weken daarvoor. Maar het plezier was er niet minder om lieten de inzenders ons weten. „Bedankt voor de leuke quiz!”, zei Martha Posthumus uit Harkstede bijvoorbeeld.

Posthumus behoort wél tot een van de drie winnaars. Dat geldt ook voor Jakob Greveling, woonachtig in het Drentse Drijber, en Niek de Nekker uit Eelde. Het drietal was niet foutloos, maar leverde lijsten met antwoorden in die ten opzichte van andere inzenders de minste fouten bevatten.

Wat opviel was dat onder meer vraag 41, over welke voormalige spits van onder andere FC Groningen en Den Haag nu vooral beroemd is vanwege zijn stem (Peter Houtman), door menig lezer als lastig werd beschouwd. Dat gold ook voor vraag 22, over hoeveel paarden in eigendom van VDL Stud hebben deelgenomen aan Olympische Spelen (vijf).

Dan rest ons slechts nog een boodschap aan de winnaars: gefeliciteerd! Aanstaande zondag is het precies vijf jaar geleden dat FC Groningen de beker won ten koste van PEC Zwolle. Dat kunnen jullie herbeleven met het boek Cupkoorts. De Bekerwinst van FC Groningen, dat spoedig jullie kant op komt. Veel leesplezier!

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu