Hilal Ben Moussa en Ferhat Görgülü winnen voor FC Emmen eerste Hondsrug Battle van FC Groningen

Thijs Dallinga (boven) en Ferhat Görgülü van FC Groningen; de virtuele FC Emmen-aanhang viert de overwinning.

Tijdens twee spannende FIFA 20-wedstrijden versloegen Hilal Ben Moussa en Ferhat Görgülü zondagmiddag met FC Emmen hun twee tegenstrevers Romano Postema en Thijs Dallinga van FC Groningen. Het werd over beide duels 5-4 voor de Drenten.

De eerste online Hondsrug Battle bestond uit twee wedstrijden die werden afgewerkt met het populaire computerspel FIFA 20. Duren de FIFA-duels normaal gesproken twee keer 6 minuten, voor deze speciale krachtmeting was de speeltijd opgerekt naar twee keer 10 minuten.

Verder kregen alle spelers van FC Groningen en FC Emmen een gelijke rating van 85, waardoor het echt op de vingervlugheid en de tactische inzichten van de deelnemers aankwam. De eerste wedstrijd werd virtueel in het Hitachi Stadion van FC Groningen afgewerkt, het tweede duel vond in stadion De Oude Meerdijk plaats.

In eigen huis aan de knoppen

De door FC Emmen en FC Groningen naar voren geschoven spelers zaten ieder in hun eigen huis aan de knoppen. Het eerste duel ging tussen Ben Moussa en Postema. Ben Moussa leek in de eerste helft net iets bedrevener in het spel dan de jonge spits van FC Groningen, maar die toonde zich een taaie tegenstander die na rust sterk terugkwam.

Het was wel FC Emmen dat na 20 minuten op voorsprong Kwam. Anco Jansen opende de score. Even later was het Jafar Arias die, na een schot op de lat, opnieuw de roos trof: 0-2. In de tweede helft gooide FC Groningen het over een andere, minder afwachtende boeg en zette vol druk op de verdediging van FC Emmen. Dat leverde gelijk klinkende munt op voor Postema, die zichzelf na rust wisselde. Het was het jeugdige talent Giovanni Zwikstra die de aansluitingstreffer maakte voor de Trots van het Noorden.

 

'Jafar is on fire'

FC Emmen sloeg een minuut later meteen terug via Arias. ,,Jafar is on fire’’, constateerde Ben Moussa, die het in het restant van de eerste wedstrijd toch nog moeilijk kreeg om de voorsprong vast te houden. Het was Joel Asoro namelijk die er een half uur voor tijd 2-3 van maakte namens FC Groningen. Zwikstra had in de spectaculaire tweede helft de 3-3 op zijn pantoffel liggen, maar FC Emmen hield stand.

Saaie eerste helft, venijn in de staart

In de tweede wedstrijd was het aan Ferhat Görgülü om de voorsprong van FC Emmen vast te houden tegen Thijs Dallinga. Beide elftallen begonnen afwachtend aan het duel. Het gevolg was een wat saaie eerste helft, waarin de Drenten niettemin op voorsprong hadden kunnen komen in de laatste minuut voor rust. Sergio Padt voorkwam met een knappe redding Emmer succes.

Het venijn zat tijdens deze wedstrijd in de staart. Een kwartier voor tijd opende Arias de score voor FC Emmen, waarmee de marge over twee wedstrijden op twee kwam. Dallinga legde het duel onmiddellijk stil om orde op zaken te stellen. De spits van FC Groningen profiteerde optimaal met een kick off-goal. Dat is een speciale modus in het FIFA 20-spel waarmee je na een tegentreffer korte tijd het momentum aan je zijde krijgt.

Het was Giovanni Zwikstra die raak schoot voor FC Groningen. De jonge spits herhaalde dat kunststukje twee minuten later, waardoor het 1-2 werd in het voordeel van FC Groningen in de tweede wedstrijd en 4-4 over beide duels. De eerste Hondsrug Battle leek in een gelijkspel te eindigen, totdat Görgülü in de ultieme slotfase toch nog een keer toesloeg met een goal van Arias. Zo eindigde de eerste online clash tussen FC Emmen en FC Groningen in een 5-4 overwinning voor de huidige nummer twaalf van de eredivisie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu