Hinke Schokker snelste in afvalrace voor kilometervreters op Kardingebult

De opzet van de wedstrijd is simpel: een rondje van 6706 meter, inclusief 32 hoogtemeters op de Kardingebult, moet binnen een uur worden afgelegd. Wie dit niet is gelukt, valt af. Een uur na de laatste start begint een nieuw rondje. De maximale afstand bedraagt 24 rondjes = 24 uur = 160 kilometer. Wie als eerste finisht, is winnaar.

Lopers in de Kardingerbultra. Tronie Kroon en Siese Veenstra (vooraan),  daarachter Hinke Schokker en Erik-Pieter Schutter.

Lopers in de Kardingerbultra. Tronie Kroon en Siese Veenstra (vooraan), daarachter Hinke Schokker en Erik-Pieter Schutter. Foto: Jan Kanning

Het initiatief is genomen door Stadjer Nico Swart, zelf ook verzot op het lopen van extreem lange afstanden. Swart: ,,Dit concept bestaat al langer in de Verenigde Staten, maar is nog niet zo overgewaaid naar Nederland. Dit heeft te maken met de vele regels die we hier hebben. Eigenlijk heeft deze wedstrijd een open einde, maar hiervoor krijgen we geen vergunning. Voor een wedstrijd over een etmaal wel.”

45 lopers komen opdagen

Nieuws

menu