Hof Leeuwarden: tackle die bij voetballer tot amputatie leidde is niet over de schreef

Ter illustratie. Foto: archief DVHN

Hij hoopte na 15 jaar eindelijk eens gecompenseerd te worden voor de schade die hij heeft geleden, maar ook bij het gerechtshof ving voetballer Trienko Smit bot.

In 2005 werd hij tijdens de wedstrijd tussen zijn FVV (Foxhol) en Muntendam zwaar getackled. In de nasleep van die actie werd zijn onderbeen afgezet en dat had grote consequenties voor zijn inkomsten. Smit kan niet meer voetballen en loopt met een prothese.

Rechtbank vond tackle niet over de schreef

Met zijn advocaat Arvin Kolder spande hij in 2016 de eerste rechtszaak aan tegen de verzekeraar van zijn toenmalige tegenstander, die zich op het standpunt stelt dat er geen onrechtmatige daad is gepleegd en dat de tackle van destijds dus binnen de perken was. Dat vond de rechtbank ook: in een voetbalwedstrijd kun je dit soort acties verwachten, deze tackle was niet over de schreef, was vrij vertaald het oordeel.

Smit kan in cassatie bij de Hoge Raad

Dat vindt het Hof in Leeuwarden nu dus ook. Dinsdag werd de uitspraak in de civiele zaak gewezen. Het is zuur voor Smit, die al 15 vecht voor zijn zaak. Hij kan nu nog in cassatie bij de Hoge Raad. Of hij dat gaat doen is nog niet duidelijk.

Later meer

Nieuws

Meest gelezen

menu