Hoffenheim-eigenaar Hopp hoopt dat beledigingen nu stoppen

Hoffenheim-eigenaar Hopp hoopt dat beledigingen nu stoppen ANP

Eigenaar Dietmar Hopp van de Duitse voetbalclub TSG Hoffenheim wil alle beledigingen van supporters van andere clubs best vergeten en vergeven. De 79-jarige verlangt dan wel dat het nu voorbij is. Vlak voordat ook de Duitse competitie vanwege de coronacrisis werd gestaakt, bereikte de 'antipathie' onder de voetbalfans tegen Hopp een hoogtepunt.

Eind februari werd de thuiswedstrijd van Hoffenheim tegen Bayern München zelfs twee keer stilgelegd, vanwege de aanhoudende en zware beledigingen vanuit het uitvak aan het adres van Hopp. Beide clubs besloten in de slotfase elkaar de bal demonstratief steeds toe te spelen. Bayern stond op dat moment al met 6-0 voor. Hopp is wel vaker het doelwit van rivaliserende fanclubs, die hem verwijten met veel geld van het onbeduidende Hoffenheim een subtopper in de Bundesliga te hebben gemaakt.

"Het is onbegrijpelijk dat ze van mij het gezicht van de commercie maken", zei de miljardair op de ZDF. Hopp beantwoordde in een video vragen die hem waren toegezonden. Uit angst voor zijn gezondheid in deze tijd wilde hij geen cameraploeg over de vloer hebben om hem live te kunnen interviewen. "Helaas is de hetze zo geregisseerd, dat de ultra's van veel clubs meededen. Ik wil dit alles graag vergeten als het vanaf nu geschiedenis is", aldus Hopp, die benadrukte dat hij al 66 jaar is betrokken bij Hoffenheim, de club waar hij zelf als tiener voor voetbalde. Hij vindt het daarom onterecht dat hij wordt afgeschilderd als 'suikeroom'.

De miljardair investeert ook miljoenen in de zoektocht naar een vaccin tegen het coronavirus. Hopp hoopt dat zijn bedrijf in de herfst van dit jaar een geschikt vaccin heeft ontwikkeld. "Maar het proces is heel gecompliceerd en kostbaar. En we kunnen ook niet direct 8 miljard mensen in de hele wereld bedienen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu