Hogenkamp eerste finaliste op NK tennis

Hogenkamp eerste finaliste op NK tennis ANP

Richèl Hogenkamp heeft zich als eerste speelster verzekerd van een plek in de finale van de NK tennis in Amstelveen. De als eerste geplaatste Hogenkamp liet Eva Vedder met 6-2 6-2 kansloos.

Op weg naar de finale heeft Hogenkamp (28) in drie partijen pas negen games afgestaan. "Natuurlijk word je liever wat meer getest, maar winnen voelt sowieso weer goed", zei Hogenkamp, die verbaasd is over de absentie van andere nationale toppers.

"Ik snap niet zo goed waar alle speelsters zijn, want de eerste inschrijvingslijsten zagen er nog een stuk sterker uit en het lijkt mij dat iedereen weer wil spelen. Ik vind het jammer. Ik weet dat Arantxa Rus in Spanje aan het trainen is en Lesley Kerkhove geblesseerd is, maar waar de rest is, weet ik niet zo goed."

Hogenkamp treft zaterdag in de finale de winnares van het duel tussen Arianne Hartono en Bente Spee, die onlangs kampioene werd bij de meisjes tot en met 18 jaar.

De NK op het Nationaal Tennis Centrum zijn bedoeld om de beste tennissers van het land ritme te laten opdoen in aanloop naar de herstart van het internationale tenniscircuit.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu