Honkbal, softbal en cricket vragen NOC*NSF in brandbrief om hulp

Honkbal, softbal en cricket vragen NOC*NSF in brandbrief om hulp ANP

De Nederlandse sportbonden voor honkbal/softbal en cricket vrezen deze zomer bij een ongewijzigd perspectief voor hun toekomst. Het verbod op wedstrijden tot 1 september vanwege het coronavirus kan volgens deze twee organisaties onder meer tot een grote leegloop leiden bij de verenigingen.

Door het verlies aan contributies ontstaan er dan ook grote financiële problemen, betogen de KNBSB (honk- en softbal) en de KNCB (cricket). Bovendien kunnen de spelers van de nationale teams zich door het gebrek aan wedstrijdritme amper voorbereiden op belangrijke toernooien.

"De verwachting is dat de terugloop van het aantal leden enorm zal zijn", stellen beide bonden in een brandbrief aan sportkoepel NOC*NSF. "Als geen wedstrijden gespeeld kunnen worden tot 1 september 2020, gaat het seizoen voor deze sporten als geheel verloren. Er worden dan geen wedstrijden gespeeld voor een periode van 18 maanden. Dat heeft verstrekkende gevolgen: direct voor de ledenaantallen en indirect op de contributie-inkomsten."

De KNBSB en de KNCB vragen NOC*NSF om hulp.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu