Honkballers Nationals schrappen virtuele ceremonie kampioensring

Honkballers Nationals schrappen virtuele ceremonie kampioensring ANP

De honkballers van Washington Nationals zouden zondag via een virtuele ceremonie hun kampioensring ontvangen, maar op het laatste moment besloten ze daar van af te zien. De spelers willen hun ring pas krijgen als ze weer fysiek bij elkaar kunnen zijn.

De Nationals wonnen vorig jaar de World Series door Houston Astros met 4-3 te verslaan. De beslissende wedstrijd uit de best-of-sevenserie eindigde in 6-2 voor de ploeg uit Washington.

Zoals gebruikelijk in de grote Amerikaanse sportcompetities ontvangen de spelers een ring vol diamanten, als herinnering aan het kampioenschap. De Nationals hadden 24 mei uitgekozen als datum voor de ceremonie. Het was de dag waarop ze vorig jaar met 12-10 van Miami Marlins wonnen, een wedstrijd die als startpunt wordt gezien van een sterke reeks die leidde tot het winnen van de World Series.

Vanwege de coronacrisis kunnen de honkballers niet bij elkaar komen. De club had daarom een virtuele ceremonie voorbereid, die online zou worden uitgezonden. "De spelers besloten echter gezamenlijk dat ze hun ringen pas willen krijgen als ze fysiek weer samen kunnen zijn. Wij steunen dat besluit", aldus de clubleiding. Het ontwerp van de ring wordt zondag wel online onthuld.

Nieuws

Meest gelezen

menu