Hoofdrol voor Van Offeren bij winnend E&O

De handballers van Oosting E & O boekten zaterdagavond een belangrijke zege in Waalwijk. Tegen Tachos werd het 21-26 voor de Emmenaren.

De wedstrijd was een 'must win' voor E & O, wilden de mannen van coach Edwin Kippers in de race blijven voor promotie naar de Beneleague.


,,Het was aanhaken of afhaken. Gelukkig is het het eerste geworden'', sprak Kippers opgelucht. In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat er een ruime zege uit de bus zou rollen voor de Drenten. Het liep stroef bij E & O, dat schijnbaar last had van spanning. Met het inzetten van routinier Erik Huizing in de tweede helft en het aandeel van de jonge Marwin van Offeren, die een hoofdrol voor zich opeiste, liep het na rust een stuk beter en kwam er uiteindelijk toch nog een behoorlijk verschil op het scorebord te staan in het voordeel van de Emmenaren.


E & O strijdt in de kampioensgroep voor een plaats bij de eerste zes, waarmee een ticket naar de Beneleague wordt verdiend. Kippers en zijn mannen staan nu met 3 punten uit 6 wedstrijden op de gedeelde 6de plaats, samen met Quintus. Tachos staat met 0 punten onderaan. E & O treft beide rechtstreekse concurrenten nog een keer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu