Hoofdsponsor schaatsploeg Veldkamp stopt

Hoofdsponsor schaatsploeg Veldkamp stopt ANP

Bart Veldkamp moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor zijn schaatsploeg. Het Noorse meubelbedrijf Stressless heeft Veldkamp laten weten na dit jaar te stoppen met de sponsoring. Voor Team Stressless rijden onder anderen Jan Blokhuijsen, de Belg Bart Swings en de Amerikaanse wereldkampioene sprint Brittany Bowe.

Stressless stapte in 2013 in de schaatswereld als sponsor van Veldkamp en diens vertrouweling Swings. De schaatsploeg werd in de jaren daarna flink uitgebreid, onder anderen met Blokhuijsen en Bowe. ,,We hebben ons de afgelopen jaren ingezet om het team met een onderscheidende aanpak op te zetten en daarin alle steun gekregen vanuit Stressless'', zei Veldkamp woensdag. ,,We hebben inmiddels een fantastisch en zeer succesvol internationaal team dat zich richt op de Olympische Spelen van 2018.''

Het moederbedrijf van Stressless heeft echter besloten te stoppen met sportsponsoring. Veldkamp moet daarom op zoek naar nieuwe bedrijven die het traject naar Pyeongchang willen financieren. ,,Met onze nationale en internationale uithangborden willen we de komende jaren doorgroeien en de ploeg verder ontwikkelen'', aldus de oud-schaatser.

Swings en Blokhuijsen pakten begin deze maand respectievelijk zilver en brons op het EK allround, achter de ongenaakbare Sven Kramer. Bij afwezigheid van de Friese grootmeester veroverde Blokhuijsen afgelopen weekeinde in Thialf de Nederlandse allroundtitel. Bowe bezorgde Team Stressless eerder dit seizoen wereldrecords op de 1000 en 1500 meter, al raakte ze het wereldrecord op de schaatsmijl een week later al weer kwijt aan landgenote Heather Richardson.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu