Hoogeveense Vivianne Miedema met Arsenal uitgeschakeld in de Champions League na 2-1 verlies tegen Paris Saint Germain

Een teleurgestelde Vivianne Miedema. Foto Villar Lopez

De Hoogveense Vivianne Miedema is er met de vrouwen van Arsenal niet in geslaagd om de halve finale van de Champions League te bereiken.

In het Spaanse San Sebastian was Paris Saint Germain met 2-1 te sterk. Op de zege van de club, waarvan de mannen zich al voor de finale van de Champions League plaatsten, viel niets af te dingen. De Parijse vrouwen waren over bijna de gehele wedstrijd beter. Wanneer PSG nog wat resoluter met de kansen was omgegaan, had er ongetwijfeld een hogere zege ingezeten.

Aan de ketting

Topscorer Miedema lag bijna de gehele wedstrijd aan de ketting van de Franse verdedigsters en werd slechts één keer door een ploeggenote in kansrijke positie aangespeeld. Maar ook toen greep de PSG-defensie goed in en voorkwam ten koste van een corner een mogelijk doelpunt.

Haar medeinternational Daniëlle van de Donk speelde voor Arsenal een nog ongelukkiger wedstrijd. Ze was niet fit aan het duel begonnen en was geen schim van de flitsende speelster die ze kan zijn. Vooral aan Arsenal was te zien dat er door de coronacrisis lang niet gevoetbald was. PSG oogde fitter en de Francaises waren vooral in de tweede helft heer en meester.

Onder druk

Het goed combinerende Paris Saint Germain zette Arsenal in de kwartfinale van de Champions League meteen onder druk. Dat leidde na een kwartier tot de verdiende Franse voorsprong, nadat de uitstekende spits Marie-Antoinette Katoto een voorzet van rechts fraai uit de lucht meteen achter de Arsenal-keepster schoot.

Het leidde wel tot de beste fase van de Engelsen, die PSG een korte periode onder druk konden zetten. Met als gevolg de verdiende gelijkmaker door Beth Mead, die met links het net vond. Na rust was PSG veruit de bovenliggende partij, waarna het nog tot de 80ste minuut duurde voordat het Franse team op een 2-1 voorsprong kwam. Geknoei in de Arsenal-defensie leidde tot onverwacht balbezit voor Katoto, die de ingevallen Signe Bruun op maat bediende. Een slotoffensiefje van Arsenal leidde nergens meer toe.

Geen Champions League volgend seizoen

Door het verlies spelen Miedema en de andere Arsenal-speelsters komend seizoen geen Champions League. Het team eindigde als derde in de door corona voortijdig gestopte Engelse competitie en had de huidige editie van de Champions League moeten winnen om straks weer mee te mogen doen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu