Hoogeveense Vivianne Miedema moet interlands OranjeLeeuwinnen tegen VS en Kosovo wegens heupblessure laten schieten

Vivianne Miedema (links) kan wegens een heupblessure niet spelen. Rechts Lieke Martens. Foto ANP/Robin van Lonkhuijsen

De Hoogeveense Vivianne Miedema moet de aankomende twee interlands van de Oranjeleeuwinnen tegen de Verenigde Staten en Kosovo wegens een heupblessure laten schieten.

Bondscoach Sarina Wiegman roept Victoria Pelova (Ajax) op als vervanger van de geblesseerde Arsenal-spits. Van de nog niet wedstrijdfitte Montpellier HSC-verdediger Anouk Dekker (bovenbeen) en Kopparbergs/Göteborg-keeper Loes Geurts (hersenschudding) was al eerder bekend dat de internationale ontmoetingen te vroeg komen.

Team USA

PSV-keepster Sari van Veenendaal en Jill Roord (Arsenal) keren na blessures en enige afwezigheid weer terug in de slectie van het Nederlands team.

De selectie van Wiegman speelt vrijdag 27 november eerst een oefeninterland tegen ‘Team USA’ (aftrap 18.35 uur) en dinsdag 1 december wacht het afsluitende EK-kwalificatietreffen met Kosovo (aftrap 18.30 uur). Beide wedstrijden worden bij NAC Breda gespeeld. Nederland stelde vorige maand thuis in Groningen tegen Kosovo al een startbewijs voor het EK van 2022 in Engeland veilig.

Nieuws

Meest gelezen

menu