Wat zijn de studenten van Forward nou echt waard, gaat GIJS knallen tegen Utrecht en houdt papegaai Koko zich nu gedeisd in Veenoord? | tips van de sportredactie

Papegaai Koko

Papegaai Koko Foto: DVHN

Omringd door het geweld van de afsluiting van het schaatsseizoen (WK Afstanden in Heerenveen) en de start van het wielerseizoen (De Ster van Zwolle) is er ook op ander sportgebied van alles te beleven in Groningen en Drenthe. Hier de tips van onze sportredactie!

De ijshockeyers van GIJS HEPRO Groningen starten bijvoorbeeld met de play-offs van de eredivisie, een niveau onder de kleine topcompetitie met vier ploegen die streden om het Kampioenschap van Nederland, dat afgelopen zondag werd gewonnen door HIJS Hokij. GIJS heeft reële kansen op winst in de play-offs, de Groningers eindigden de reguliere competitie achter Amsterdam Tigers na een serie van 17 gewonnen wedstrijden als tweede en hebben daarmee thuisvoordeel tegen de eerste twee tegenstanders. GIJS opent met een uitwedstrijd bij IJCU Dragons Utrecht en speelt op zondag de terugwedstrijd tegen de Domstedelingen in Kardinge. Doelsaldo na beide wedstrijden is beslissend, er komt geen derde wedstrijd. Het zondagduel in Kardinge start om 18.15 uur.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's