Max Houkes triomfeert ook in Haren. Proftennisser uit Sleen wint finale door opgave tegenstander. Het is voor de 22-jarige Houkes zijn tweede ITF-toernooizege op rij

Er staat op dit moment geen maat op Max Houkes. De proftennisser uit Sleen won zondagmiddag de Clean Energy World Tennis Tour Haren doordat zijn opponent Alec Deckers bij een 3-0 voorsprong in de tweede set moest opgeven vanwege een blessure aan zijn rechterarm. Vorige week had Houkes het ITF-toernooi van Oldenzaal al op zijn naam geschreven.

Volledige controle bij toernooiwinnaar Max Houkes.

Volledige controle bij toernooiwinnaar Max Houkes. Foto: Geert Job Sevink

In de finale tegen de onfortuinlijke Deckers, de zoon van oud-Wimbledonwinnaar Richard Kraijcek, won Houkes voor 400 toeschouwers de spannende eerste set met 7-5. Na afloop van deze krachtmeting gingen de fysieke signalen al op oranje voor Deckers. Een fysiotherapeut moest eraan te pas komen om zijn zwaar ingetapete rechterarm te verzorgen. Hij ging nog weer de baan op en nam zelfs een 3-0 voorsprong in de tweede set, maar liep toen naar de scheidsrechter om aan te geven dat hij niet verder kon.

Nieuws

menu