Max Houkes triomfeert ook in Haren. Proftennisser uit Sleen wint finale door opgave tegenstander. Het is voor de 22-jarige Houkes zijn tweede ITF-toernooizege op rij

Er staat op dit moment geen maat op Max Houkes. De proftennisser uit Sleen won zondagmiddag de Clean Energy World Tennis Tour Haren doordat zijn opponent Alec Deckers bij een 3-0 voorsprong in de tweede set moest opgeven vanwege een blessure aan zijn rechterarm. Vorige week had Houkes het ITF-toernooi van Oldenzaal al op zijn naam geschreven.

Max Houkes in actie in de finale van het toernooi van Haren, dat hij dit jaar won

Max Houkes in actie in de finale van het toernooi van Haren, dat hij dit jaar won Foto: Geert Job Sevink

In de finale tegen de onfortuinlijke Deckers, de zoon van oud-Wimbledonwinnaar Richard Kraijcek, won Houkes voor 400 toeschouwers de spannende eerste set met 7-5. Na afloop van deze krachtmeting gingen de fysieke signalen al op oranje voor Deckers. Een fysiotherapeut moest eraan te pas komen om zijn zwaar ingetapete rechterarm te verzorgen. Hij ging nog weer de baan op en nam zelfs een 3-0 voorsprong in de tweede set, maar liep toen naar de scheidsrechter om aan te geven dat hij niet verder kon.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's