Hurry-Up in Zwartemeer kansloos tenonder tegen Callant Tongeren

Ronald Suelmann (Hurry-Up) heeft het moeilijk tegen Callant Tongeren. Rechts Nick de Kuyper. Foto Boudewijn Benting

ZWARTEMEER JMS Hurry-Up is zaterdagavond met een verdiende nederlaag met 31-22 tegen Callant Tongeren met de neus op de feiten gedrukt.

Het was de tweede keer in drie wedstrijden in de BeNe-League handbal dat de ploeg uit Zwartemeer uiteindelijk met lege handen stond. Toch startte Hurry-Up in de eigen volle sporthal De Eendracht nog voortvarend. Zonder echt groots te spelen bouwden de mannen van coach Martin Vlijm een voorsprong van drie en vier doelpunten op, maar de pret bleef niet duren.

Gebreken

In de eerste helft kwamen de gebreken bij Hurry-Up al aan het licht, die de ploeg na rust defenitief de das om zouden doen. Vlijm ,,Je ziet wat er gebeurt als Ronald Suelmann niet in de wedstrijd zit. Ook Joel Huesmann lukte weinig. Eigenlijk speelden we zonder rechter- en linkeropbouw. Daardoor zaten we te dicht op de dekking van Callant.’’

Stevig duel

Hurry-Up kon daardoor gedurende het fysiek stevige duel steeds lastiger door de verdediging van de Belgische ploeg heendringen en zich scoringskansen creëren. Waar de thuisploeg steeds meer fouten maakte, daar begon Callant Tongeren juist beter te draaien. De Belgen gaven verdedigend weinig weg, terwijl ze aanvallend gemakkelijk scoorden.

Inhaalrace

Het leidde na een ruststand van 14-11 in Drents voordeel in de tweede helft eerst tot een geslaagde inhaalrace voor Callant Tongeren en daarna tot een steeds grotere voorsprong. Op de nederlaag met 31-22 voor Hurry-Up viel niets af te dingen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu