Hurry-Up start de play-offs tegen topclub Lions

Hurry-Up start de play-offs tegen topclub Lions

JMS/Hurry-up uit Zwartemeer trapt vanavond de play-offs af om het landskampioenschap handbal én voor een plek volgend seizoen in de Bene-League.

Dat gebeurt in Sittard met een uitwedstrijd tegen het sterke OCI-Lions. Omdat de Limburgers komend weekeind Europees spelen treden ze al een aantal dagen eerder aan tegen Hurry-Up. De Drentse mannen krijgen te maken met een van de aboslute topploegen in Nederland.

Lions kwam dit seizoen nog niet uit in de vaderlandse competitie en doet, nu de play-offs beginnen, pas mee. Het team speelde net als Aalsmeer, Volendam en Bevo de afgelopen maanden in de prestigieuze grensoverschrijdende Bene-League, waarin eveneens vier Belgische topteams uitkwamen. Lions liep afgelopen zaterdag na een bloedstollende finale de League-titel mis, doordat in de verlenging met met 35-34 werd verloren van het Belgische Hasselt.

Het was de eerste nederlaag van de Limburgers, die in Hurry-Up een ploeg treffen die met grote voorsprong op de eerste plek eindigde in de reguliere competitie. Daarin werden de mannen van Oosting E & O knap derde, waardoor zij ook in de play-offs mogen uitkomen. Hun eerste wedstrijd is op donderdag 18 februari in en tegen Aalsmeer. Ook dit duel kan vanwege Europese cupverplichtingen van de Noord-Hollanders niet het komend weekend worden gespeeld.

Behalve de vier Nederlandse tams uit de Bene-League en Hurry-Up en E & O doen verder Quintus en Tachos aan de play-offs mee. Daarin wordt niet alleen gestreden om het landskampioenschap, maar ook om het recht om volgend seizoen te mogen deelnemen aan de Bene-League. Die laatste kans is groter geworden, doordat straks geen vier, zoals tot nu gebruikelijk was, maar zes Nederlandse teams zich voor de grensoverschrijdende competitie zullen plaatsen.

Van de acht ploegen, die in de play-offs tegen elkaar uitomen, zullen er dit keer maar twee naast een Bene-League-ticket grijpen. Hurry-Up is, gezien de resultaten in de reguliere competitie, een grote kanshebber om volgend seizoen in de Bene-League te mogen spelen. De Zwartemeerders vinden dat ze in de gewone competitie te weinig tegenstand hebben en snakken naar sterkere tegenstanders.

Vorig seizoen liep Hurry-Up net plaatsing voor de Bene-League mis. Er werd nog een wildcard aangevraagd om toch te kunnen meedoen. Maar dat verzoek werd door het bestuur van de Bene-League afgewezen.

E & O verkeert de laatste weken in een uitstekende vorm en heeft zeker kans om zich ook voor de Bene-League te plaatsen. Vervelend voor de (neutrale) handballiefhebber uit Zuidoost-Drenthe is dat E & O en Hurry-Up veel duels gelijktijdig thuis in Emmen en Zwartemeer spelen. Zo ontmoeten de Emmenaren Bevo zaterdag 20 februari om acht uur 's avonds, terwijl Hurry-Up dan een paar kilometer verderop tegen Volendam uitkomt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu