Hurry-Up uit Zwartemeer begint nu op 10 oktober in de BeNe-League handbal

Aanvoerder Ronald Suelmann in actie voor Hurry-Up. Foto Archief/Boudewijn Benting

De start van de competitie in de BeNe-League handbal, die eerder vanwege corona was uitgesteld, moet voor Hurry-Up JD Techniek uit Zwartmeer nu op zaterdag 10 oktober gaan beginnen.

Dat heeft de Drentse club te horen gekregen het bestuur van de grensoverschrijdende competitie. Het is nog niet bekend tegen wie Hurry-Up in haar openingswedstrijd gaat spelen en of het uit of in eigen huis in actie moet komen.

Coronabesmettingen

Aanvankelijk zouden de Zwartemeerders op 5 september in eigen huis beginnen tegen het Belgische Visé. Maar dat begin van de competitie werd uitgesteld vanwege het toenemend coronabesmettingen bij onze zuiderburen. Nu wordt 10 oktober dus de nieuwe datum van de start van de BeNe-League, waaraan zes Belgische en vijf Nederlandse teams meedoen.

Scenario’s

De Raad van Toezicht van de BeNe-League heeft de betrokken bonden gevraagd meerdere scenario’s op te stellen voor de start van de competitie. Daarbij moet rekening worden gehouden met de gezondheid van spelers, staf en supporters en de sportieve haalbaarheid.

Voorstel

De nieuw aangestelde BeNe-League- manager Gesinus Huistra maakt op basis van de verschillende scenario’s een voorstel maken voor de start van de competitie. Dat is nog niet openbaar gemaakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu