IOC heeft plannen voor Spelen 2024 binnen

IOC heeft plannen voor Spelen 2024 binnen ANP

Het Internationaal Olympisch Comité heeft de eerste plannen van de vier kandidaten voor de organisatie van de Olympische Spelen van 2024 binnen en goed bevonden. Woensdag was de deadline voor de inlevering. Los Angeles, Rome, Boedapest en Parijs hebben op tijd aan die voorwaarde voldaan. De kanshebbers moesten in eerste aanleg hun visie op en concept voor de Spelen duidelijk maken en de strategie om het evenement te krijgen.

Volgens de nieuwe richtlijnen van het IOC moeten de steden die de Spelen willen bij de planning behalve met de sportieve, economische en sociale aspecten vooral ook rekening houden met het milieu en de ontwikkelingsstrategie voor de regio. Gebruikmaking van al bestaande of tijdelijke accommodaties en flexibiliteit worden toegejuicht.

IOC-voorzitter Thomas Bach zei dat de gegadigden zich keurig aan die opdracht hebben gehouden. Voordat de OS 2024 worden toegewezen, in september 2017, zijn er nog twee stappen te zetten. De eerste betreft de bestuurlijke en juridische zaken alsmede de financiering. Het 'uiterlijk' van de Spelen, de beleving en wat er precies met de diverse sportlocaties gaat gebeuren, worden als laatste beoordeeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu