Voormalig verdediger Nick Bakker van FC Groningen en FC Emmen over kortstondig avontuur in Saudi-Arabië. 'Ik dacht: wat doe ik hier?'

Nick Bakker koos afgelopen zomer voor een avontuur in het Midden-Oosten, maar keerde amper een maand later al weer gedesillusioneerd terug naar Nederland. Voor het eerst doet de 30-jarige verdediger uit Groningen, die voor zowel FC Groningen als FC Emmen uitkwam, publiekelijk een boekje open over de achterliggende redenen.

Nick Bakker, hier te zien op een archieffoto uit 2020.

Nick Bakker, hier te zien op een archieffoto uit 2020. Foto: Jaspar Moulijn

Wie naar het Midden-Oosten gaat om te voetballen, of het nou Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten of Saudi-Arabië betreft, doet dat waarschijnlijk voor het geld. Neem Cristiano Ronaldo. De Portugees tekende onlangs bij Al-Nassr in Saudi-Arabië. Daar gaat hij zo’n 70 miljoen euro per jaar verdienen, een bedrag dat naar verluidt kan oplopen tot 200 miljoen euro per jaar. Als Ronaldo op zijn leeftijd een vergelijkbaar bedrag had kunnen verdienen bij een club in Europa, had hij dan nog steeds voor een avontuur in de zandbak gekozen? Het antwoord: de kans is klein.

‘Wat doe ik hier eigenlijk?’

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's