Reda Kharchouch wil bij FC Emmen bewijzen dat hij geschikt is voor de eredivisie. 'Met de kansen die door dit elftal worden gecreëerd, had ik nu misschien al op tien goals gestaan'

FC Emmen heeft met Reda Kharchouch een gymleraar, buurtcoach én veel scorende spits in huis gehaald. Hij hoopt in Drenthe nogmaals te bewijzen dat hij geschikt is voor de eredivisie. „Met de kansen die door dit elftal worden gecreëerd, had ik nu misschien al op tien goals gestaan.”

Reda Kharchouch.

Reda Kharchouch. Foto: Dijks Fotografie

Het is begin augustus als een lange gestalte zich statig door het stadion van Telstar beweegt. Hier een praatje, daar een praatje. Van de koffiedame tot aan het bestuurslid: het is alsof de persoon in kwestie kind aan huis is bij de betaaldvoetbalclub uit Velsen-IJmuiden. De oplettende kijker herkent direct het gelaat van Reda Kharchouch. De 26-jarige spits, op dat moment spelend voor Sparta Rotterdam, was in het door corona voortijdig afgebroken seizoen 2019/2020 maar liefst tweeëntwintig keer trefzeker voor Telstar. Dat hij op deze bewuste vrijdagavond een wedstrijd van zijn oude club bezoekt, is dan ook niet zo vreemd. Maar vanwaar het minutenlange onderhoud na afloop met Dick Lukkien, trainer van tegenstander FC Emmen?